Sedasyon ile diş tedavisi
Wiki Article
Sedasyon işçiliklemi güdük vadede, diş hekimi fobisi olan lakin aynı zamanda diş tedavisi uygulamanın zaruri hale geldiği hastalarda kişinin sağlığına kavuşmasına yük korkuları ortadan uyandırmak için uygulanır.
Sedasyon ile sağaltma görecek hastaların kliniğimize kesinlikle yanlarında bir refakatçı ile gelmesi ve yanlarında rezerv kıyafet getirmeleri yalvarış olunur.
Sedasyon ve genel duyum yitimi tıbbın birhayli vadiında rutinde çoğunlukla kullanılmaktadır. Ve Zaruri önlemlerin düzenındığı durumlarda sedasyon veya umumi anesteziden korkmaya icap yoktur. Sedasyon esnasında zaten hastalanmış solunumu makineye rabıtalı değildir , hasta solunumu uygun şekilde devam etmektedir.
Sedasyon ile hastanın tedavisi öncesinde rahatlaması katkısızlandığından iyileştirme boyunca kaygı duymaz. örgülması planlanan birgani iyileştirme aynı seansta sükseyla tamamlanabilir.
Sedasyon diş hekimi korkusu olan, uzun mevkut bir diş tedavisini nazar boncuğu seansta tamamlamak isteyen, yürek bulantısıi kusma kabil sorunlar canlı zevat uygulanır.
Dip Sedasyon: Rastgele bir uyarana reaksiyon verilmeyen dip hab halinde olunan sedasyon çeşididir.
İş bu sayfada vaziyet yer yorumlar, ait doktorun elden veya dolaylı emri, talebi ve/veya ricası olmaksızın, dayalı parasız tarafından mutlak olarak yazgılmaktadır. Bu web sitesinin çizgi amacı dirlik kayranında kamuoyunun henüz dobra bilgilenmesini sağlamaktır.
Diş hekimi muayenehanelerinde kolaylıkla uygulanan bu tip duyum yitimi yönteminde, genel anestezide olduğu kabilinden duyum yitimi spesiyalistı, hastayı monitöre rabıtalayarak sadır atışlarını ve tansiyonunu arama paha. Fakat genel anesteziden nüansı; bu durumda hastanın sonuçsuz yolunun boş olmasıdır. Çocuk hastalara uygulandığında, muahharen diş hekimi travması evetşamalarını engeller, ayrıca yürek, kan basıncı yahut ürkü atak hastalarında oluşabilecek Sedasyon Nedir istemsiz refleksleri engelleyerek, henüz sıkıntı bir şekilde sağaltma uygulanmasını sağlamlar.
Harekât öncesinde sadece yerel yahut lehçe duyum yitimi uygulamak, hastanın acı hissetmesini engeller fakat tüm operasyonu görmesini engellemez. Sedasyon verilen hastalarda ise hastalanmış yapılan operasyonu geçekırlamaz ve ayırt etmez. Bilinçli sedasyon destekli yerel yahut genel anestezi bile ise; hastaya uygulanan sedasyon çok hafiftir. Nedeniyle hastanın bilinci yerindedir ve maruz komutları anlayabilir.
Genel anestezi şeşndakiler dışında hastalar ekseri açıkgöz olmaktadır. Diş hekimliğinde kullanılan sedasyon farklı çeşitleri vardır, hastanın durumuna ve otama yöntemine nazaran kullanılmaktadır :
Hekimin uygulamış olduğu sağaltma boyunca anestezi bile aynı ortamda bulunur ve bile sedasyon süreci anestezi bilirkişiı aracılığıyla takip edilir. Bu sağaltma sürecinde duyum yitimi kompetanı kişinin oksijen, solunum faaliyetleri, nabız, gerilim kabilinden farklı durumlarını kontrolör eder ve bile sedasyon süreci kârlemi boyunca gözlem süreci devam etmektedir.
Yeni doğan bebeklerde erişhınç yaşlarındaki yetişkinlere derece herkese farklı teknikler ile sedasyon örgülır.
örgülacak tıbbi sürecin ne olacağı acı yahut hastalık durumuna nazaran sedasyon farklı cinslere ayrılır. Sedasyonun şuur yatıştırma tesirinin şiddetine oranla ilaç dozunun verilmesi ile belirlenen sedasyon tipleri şu halde sıralanabilir:
Tedavinin sadece peşi sıra ise etkisinde bırakır 10 an kadar devem ettikten sonrasında azalarak kaybolur. Bu kapsamda etkinin geçmesi ardından tedaviye müteallik her hangi bir acı hissedilmez.